Τοποθεσία…
horizontal line

Ο Δήμος Γεργιουπόλεως, είναι πράγματι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη, βρίσκεται στην Βορειοδυτική ακτή του νησιού, στον κόλπο του Αλμυρού Ποταμού και στην ακτή που διασχίζει τον κόλπο, ανάμεσα σε αμπέλια, ελαιώνες και δάση.
lake view
Εκεί, ο επισκέπτης βρίσκει όλα τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του νησιού, συγκεντρωμένα σε μία μικρή περιοχή: Βουνό και κάμπος, ποταμός, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, και δυνατότητας εύκολης πρόσβασης σε κάθε σημείο της Δυτικής Κρήτης μέσω του αυτοκινητοδρόμου που ενώνει τις μεγάλες πόλεις του νησιού.
Στην Γεωργιούπολη κάθε καλοκαίρι το σύνολο σχεδόν των κατοίκων αφοσιώνονται στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών: η ονομαστή Κρητική Φιλοξενία, βρίσκει εδώ την απόλυτη μετουσίωση της. Αυτός, είναι μόνο ένας από τους λόγους που χιλιάδες άνθρωποι, απ’ όλο τον κόσμο, ξαναγυρνούν κάθε χρόνο σε μας, γεμάτοι νοσταλγία. Γιατί, η πρώτη λέξη που σημαίνει για μας φιλοξενία, είναι η λέξη Φιλία ….

 

Αποστάσεις μετακίνησης
horizontal line
Αεροδρόμιο: 40 χλμ
Λιμάνι (Ρέθυμνο): 12 χλμ
Λιμάνι (Χανιά): 32 χλμ
Πόλη (Ρέθυμνο): 12 χλμ
Πόλη (Χανιά): 35 χλμ
Νοσοκομείο: 15 χλμ

 

Παραλία Γεωργιούπολης …
horizontal line

Η μήκους 6 χλμ. παραλία της Γεωργιούπολης και του Κουρνά, που εκτείνεται μέχρι το γειτονικό νομό Ρεθύμνου, αποτελεί πόλο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν τη χρυσή αμμουδιά της.
Οργανωμένη με ναυαγοσωστικούς πύργους, χημικές τουαλέτες, συνεργεία που φροντίζουν για την καθαριότητά της, υπηρεσίες για ήπια θαλάσσια σπορτς.
Μια παραλία των χρωμάτων και των χαρούμενων προκλήσεων: από το πρωί, μαυρισμένα κορμιά χαίρονται το ζεστό μεσογειακό ήλιο, το δειλινό, μοναχικά ζευγάρια και παρέες απολαμβάνουν ξέγνοιαστα το σβήσιμο της θάλασσας στον ορίζοντα και το βράδι, οι νεότεροι διανυκτερεύουν χορεύοντας σε κάποια από τις καντίνες της παραλίας.
Mεγάλη περιβαλλοντική αξία λόγω των σημαντικών οικοτόπων που συναντώνται. Βρίσκουμε ακόμα αμμοθίνες με την χαρακτηριστική τους βλάστηση (ξεχωρίζει το κρινάκι της άμμου που ανθίζει στο τέλος καλοκαιριού), καλαμιώνες των μικρών ποταμών που εκβάλουν και οι οποίοι φιλοξενούν αριθμό πτηνών, ψαριών και χελωνών ενώ σε τμήματα φωλεοποιεί η μεσογειακή χελώνα.

 

Google Map: Aquamarbeach
horizontal line

View Aquamarbeach – Georgioupoli, Crete in a larger map